DD nye hjemmeside

DD'S NYE HJEMMESIDE

13. september 2010

Øget brugervenlighed samt et enklere og mere luftigt design har været øverst på ønskelisten, da DD besluttede, at tiden var inde til en ny hjemmeside.

Hjemmesiden er en vigtig platform for DD's kontakt udadtil. Vi ved af erfaring, at vores besøgende søger meget forskellige typer af oplysninger hos os. For at gøre det let for de besøgende at finde frem til det, som interesserer netop dem, har vi opdelt indholdet i 6 hovedmenuer.

Vi er en teknisk tung og højt specialiseret virksomhed. Alligevel vil vi gerne fortælle alle om vores opgave og arbejdsrutiner. Dels er afviklingen af de nukleare anlæg et statsligt finansieret projekt, og dels er der til anlæggene knyttet et spændende kapitel i dansk forskningshistorie. Vi bestræber os på at holde hjemmesiden i et klart og enkelt sprog, som man ikke skal have særlige forudsætninger for at forstå. Vi har lavet en ordbog, som man finder i servicebjælken øverst, som forklarer nogle af de begreber, som er hverdag for os, men som få "uden for hegnet" kender til. De tungere tekster har vi gjort tilgængelige dybere nede på siden for dem der gerne vil læse i detaljer.

Billeder fortæller jo som sagt mere end tusinde ord, og vi har smukke omgivelser og spændende tekniske anlæg at vise frem. Derfor har vi valgt at give fotografier fra vores omgivelser en prominent plads på hjemmesiden og på den måde opnå et både roligt og illustrativt design.

De seks hovedmenuer
Det er vores erfaring, at en del af vores besøgende mest er interesserede i det historiske perspektiv og i selve anlæggene. Disse oplysninger er placeret for sig i hhv. "Baggrund og historie" og i "Nukleare anlæg".

Andre besøgende vil gerne følge med i, hvor langt vi er nået i afviklingen af anlæggene og de andre projekter, så som slutdepotet. Disse informationer finder man under "Vores opgave". "Sikkerhed og radioaktivitet" favner dels oplysninger om vores sikkerhedsforanstaltninger og dels fakta om stråling. Hvis emnet interesserer rigtigt meget, kan man i "Publikationer" uploade lærebogen "Almen Helsefysik", hvor man også finder DD-rapporter og publikationer om relaterede emner.

"Om os" rummer de traditionelle oplysninger om DD's organisering, vores forpligtelser og internationale kontakflader samt personaleoversigt. "Job hos os" har sin egen indlysende målgruppe.

DD's nye hjemmeside er designet og udviklet af web-bureauet Spring Company i open source systemet Umbraco. Har man spørgsmål eller kommentarer til siden er man velkommen til at henvende sig til kommunikationsmedarbejder Louise Lanstorp.

Udskriv