Viden om (DR) interviewer projektleder Heidi Sjølin Thomsen i Aktivitetslaboratoriet, okt. 2010

Projektleder Heidi Sjølin Thomsen interviewes af Viden om.

DD MEDVIRKER I "VIDEN OM"

13. oktober 2010

Programmet sendes tirsdag den 19. oktober kl. 20.00 på DR 2.

20/10: Link til udsendelse på dr.dk

På tirsdag (19/10-10) handler DR 2 videnskabsprogrammet "Viden om" om atomkraft og atomaffald. "Viden om" var i denne anledning på besøg hos DD i oktober for at interviewe projekleder Heidi Sjølin Thomsen om det danske nukleare affald og om de igangværende forstudier til et dansk slutdepot for radioaktivt affald. Se foromtale af programmet på DR's hjemmeside

DD opbevarer al dansk nukleart affald frem til der er opført et slutdepot for lav- og mellemradioaktive affald. Affaldet stammer primært fra mere end 50 års forskning ved de nukleare anlæg. En mindre del af det stammer fra brugere af radioaktive kilder, så som hospitaler, laboratorier og undervisningsektoren.
Læs mere om forstudier til slutdepot her på siden
Læs mere om affaldshåndtering på DD

Viden om har tidligere være på besøg hos Dansk Dekommissionering. I 2006 producerede "Viden om" et program, der fik titlen "Atomskrot og superatomkraft", som bl.a. fortalte om afviklingen (dekommissioneringen) af de nukleare anlæg på Risø, som DD er sat i verden for at varetage. Følg dette link til udsendelse "Atomskrot  og superatomkraft"

Viden om

I 2006 optog Viden om på DD. Her ses værten Ann Marker foran forsøgsreaktor DR 2.

Udskriv