ET KRYDSFELT AF ERFARINGER

24. maj 2017

Gode råd og nyttig viden fløj gennem luften, da Dansk Dekommissionering i sidste uge var vært for den halvårlige, internationale TAG-konference sammen med Barsebäck Kraft AB.

TAG - Technical Advisory Group - er et forum for statslige virksomheder, der arbejder med at dekommissionere nukleare anlæg. I modsætning til private virksomheder inden for samme branche, der skal sælge ydelser, er det for statslige virksomheder ikke nødvendigt at holde kortene så tæt ind til kroppen. Så i TAG mødes man to gange om året i et fortroligt rum for at dele fremskridt og udfordringer.

De 35 deltagere i sidste uges konference kom flyvende hertil fra Europa, Asien og Nordamerika - fra i alt 14 forskellige OECD-lande. Mandag til onsdag foregik konferencen på Scandic Palace Hotel i det centrale København, og derefter var det tid til at besøge dét, det egentlig drejede sig om - dekommissioneringsprojekterne. Torsdag gik turen til Barsebäck, og som afslutning på en tætpakket, men udbytterig uge blev deltagerne fredag vist rundt på Risø-halvøen.

Udskriv