Beredskabsøvelse afholdt på Risø d. 2/10-2024

Dansk Dekommissionering, DTU og Roskilde Brandvæsen holdt beredskabsøvelse på Risø d. 2/10-2024

Hvert år træner Dansk Dekommissionering sit beredskab i tilfælde af utilsigtede hændelser. Disse øvelser giver vigtige erfaringer, og er en god træning til at sikre håndteringen af uheld og/eller ulykker.

Årets scenarie
I år var beredskabsøvelsen planlagt på en måde, hvor flere på hinanden følgende uheld, var skyld i en akut situation med både et nukleart uheldsscenarie samt flere tilskadekomne medarbejdere. Derudover skulle Dansk Dekommissionerings interne beredskab og Roskilde Brandvæsen forholde sig til en vejspærring forårsaget af et træ og sammenstyrtningstruet bygning.

Derfor var der også behov for et stort samarbejde Dansk Dekommissionering og Roskilde Brandvæsen imellem, og beredskabsøvelsen er en god måde at træne dette samarbejde.

Derfor træner vi
Hos Dansk Dekommissionering er det vigtigt at træne scenarier hvor et beredskab skal træde i kraft, da det forbereder os til hvis en sådan situation skulle opstå.

Risikoen for at et sådan scenarie opstår er lille, men ligesom med behandlingen af det radioaktive affald, er sikkerhed vores største og første prioritet.

Derudover er det en god træning i samarbejdet med DTU og i tilfældet med årets øvelse, i samarbejdet med Roskilde Brandvæsen.

Efter endt øvelse bliver der evalueret på både øvelsen og de deltagendes roller, samt beredskabet som helhed.

”Det er vigtigt at vi hvert år træner uheldssituationer og gør os nogle erfaringer på baggrund af disse, og i år som tidligere år, er der fundet mange gode og yderstrelevante læringspunkter fra alle lag i beredskabet med os” – fortæller Terese, der er arbejdsmiljøkoordinator og er med til at planlægge og evaluere beredskabsøvelsen.

Dansk Dekommissionerings beredskab
Hos Dansk Dekommissionering er der alle dage og på alle tidspunkter af døgnet ansatte på området, blandt andet som en del af beredskabet.
Derudover er der mulighed for at tilkalde flere ansatte, der er på vagt, med en fastsat maksimal køretid til Risø. Ligeledes er der altid udpeget personer, der har ansvaret for forskellige områder af beredskabet, både i almindelig arbejdstid men også uden for almindelig arbejdstid.

Billeder fra øvelsen



Skip to content