Aflever radioaktivt affald

Vi modtager, behandler og opbevarer affaldet

E r du bruger af radioaktive materialer, er du lovmæssigt forpligtet  til at aflevere det radioaktive affald til Dansk Dekommissionering.  Vi har ansvaret for at behandle og opbevare affaldet.

Vi modtager både røgalarmer, fast og flydende radioaktivt materiale samt åbne og lukkede radioaktive kilder. Affaldet skal være af dansk oprindelse eller brugt i Danmark gennem længere tid. Vi modtager ikke NORM-affald.

Vi tilbyder ikke afhentning af affald, og vi modtager ikke affald uden en forudgående anmeldelse og aftale.

Vi har åbnet igen for fysisk indlevering af affaldet fra 2. november 2021. Selv om du tidligere har anmeldt affaldet, skal du huske at lave en konkret aftale med os forinden om dato og tidspunkt for indleveringen. Vi modtager stadig tirsdage, onsdage og torsdage og udvider tidsrummet til kl. 10-13. Bemærk, at åbningen IKKE gælder for kilder underlagt sikringskrav.

For at anmelde en aflevering skal du logge ind her på siden og udfylde en online-formular, hvor du beskriver affaldet og dokumenterer dets indhold så grundigt som muligt. Læs mere i boksen med links om den praktiske aflevering og priserne herfor.

Første gang du anmelder radioaktivt affald, skal du oprette en brugerprofil for at kunne logge ind. I processen med at oprette brugerprofilen og anmelde affald vil du modtage mails fra vores hjemmeside-system.

Ved spørgsmål kan vi kontaktes på tlf. 2272 6358 hverdage kl. 9 – 15.