Aflever radioaktivt affald

Vi modtager, behandler og opbevarer affaldet

E r du bruger af radioaktive materialer, er du lovmæssigt forpligtet  til at aflevere det radioaktive affald til Dansk Dekommissionering.  Vi har ansvaret for at behandle og opbevare affaldet.

Vi modtager både røgalarmer, fast og flydende radioaktivt materiale samt åbne og lukkede radioaktive kilder. Affaldet skal være af dansk oprindelse eller brugt i Danmark gennem længere tid. Vi modtager ikke NORM-affald.

Vi tilbyder ikke afhentning af affald, og vi modtager ikke affald uden en forudgående anmeldelse og aftale.

NB! På grund af nedlukningen af statslige arbejdspladser holder DD’s affaldsmodtagelse lukket fra onsdag den 9. december 2020 til og med (som minimum) fredag den 7. maj 2021. Det er dog i lukkeperioden fortsat muligt at anmelde radioaktivt affald via hjemmesiden samt at kontakte affaldsteamet på tlf. 2272 6358 på hverdage kl. 9 – 15. Skulle der opstå situationer, hvor det bliver tvingende nødvendigt at aflevere affald, vil der kunne træffes særlige aftaler omkring dette, dog med minimum to ugers varsel.

For at anmelde en aflevering skal du logge ind her på siden og udfylde en online-formular, hvor du beskriver affaldet og dokumenterer dets indhold så grundigt som muligt. Læs mere i boksen med links om den praktiske aflevering og priserne herfor.

Første gang du anmelder radioaktivt affald, skal du oprette en brugerprofil for at kunne logge ind. I processen med at oprette brugerprofilen og anmelde affald vil du modtage mails fra vores hjemmeside-system.

Ved spørgsmål kan vi kontaktes på tlf. 2272 6358 hverdage kl. 9 – 15.