En velfortjent medalje

Kari Bjørn Fernstrøm har i dag modtaget Dronningens Fortjenstmedalje for 40 års tro tjeneste. Han fik den overrakt af Dansk Dekommissionerings direktør ved en mindre ceremoni.

KKari har været ansat på Forsøgsanlæg Risø siden 15. januar 1979. Den 15. marts 2003 blev han virksomhedsoverdraget til Dansk Dekommissionering. Dermed har alle 40 år i Statens tjeneste været på Risø.

Ansættelsen startede på Risø Centralværksted, hvor Kari som udlært maskinarbejder var med til at fremstille forsøgsudstyr til DR 3-reaktoren. Senere blev Kari ansat som forskningstekniker og reaktoroperatør på DR 3 og kom derved til at arbejde med driften af det forsøgsudstyr, som han havde fremstillet tidligere. I perioden fra 1985 til 1996 var han en del af Risøs brandkorps og blev derefter en del af det tekniske vagtberedskab, en opgave han fortsat varetager.

Ved tildelingen af Fortjenstmedaljen har sagsbehandlingen været ekstra lang på grund af Corona-nedlukningen. Så de 40 år nærmer sig nu snarere 42 års tro tjeneste.Skip to content